НОВОСТИ

Петковић: Приштина опет руши дијалог уцјенама и опасним порукама

21/10/2021

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је данас да најновије уцјењивачке изјаве главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија да неће формирати Заједницу српских општина представљају врхунац неодговорности и цинизма, као и да директно урушавају наставак дијалога са Београдом.

 

Петар Петковић

 

– Због тога молимо Европску унију, као посредника у дијалогу и гаранта спровођења споразума, да реагује на овакве опасне поруке Приштине о кршењу споразума и ЗСО – поручио је Петковић, који је глави преговарач Београда у дијалогу са Приштином.

Он је истакао да је Београд опредијељен за поштовање постигнутих споразума, али да је са друге стране преговарачког стола на дјелу потпуно одсуство било какве спремности за разговоре.

– Разговора о ЗСО ће бити и то већ на сљедећој рунди дијалога, како је то јасно истакла и ЕУ. Зато би Приштини и Бисљимију, умјесто што упућују пријетње, било много сврсисходније да се добро припреме за разговоре о фомирању ЗСО – поручио је Петковић.

Он је навео да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти катастрофалне резултате на локалним изборима неће успјети да сакрије нападима на српски народ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести