НОВОСТИ

Позив за заједничку подршку институцијама и народу Српске

26/07/2021

Институт за политичко умрежавање позвао је српске интелектуалце, друштвено-политичке дјелатнике и јавне личности да заједнички подрже институције и народ Републике Српске у борби против наметања једностраних одлука високог представника и за очување историјске истине о Српској.

 

Институт за политичко умрежавање

Институт за политичко умрежавање

 

Потписници овог позива су Владимир Кокановић, предсједник Савеза Срба Словеније, Хаџи Ненад М. Јовановић, секретар Центра за истраживање православног монархизма, Александар Ђурђев, предсједник Српске лиге, Рајко Петровић, истраживач-сарадник Института за европске студије у Београду, Иван Стоиљковић, предсједник Демократског савеза Срба Македоније, Василије Паповић, главни и одговорни уредник магазина “Ало”, Никола Станоев – хип-хоп музичар, Млађан Црквењаш, директор туристичке организације општине Мали Зворник и Предраг Јеремић главни уредник информативе “Пинк.рс”.

Република Српска, као међународно признати политички субјекат и гарант опстанка српског народа на простору БиХ, налази се под ударима и притисцима дијела међународне заједнице и политичког Сарајева још од свог оснивања, навели су из Института.

Оркестрирана кампања против природе, карактера и права на постојање Републике Српске у посљедњих неколико недјеља достигла је врхунац преко синхронизованог усвајања тзв. резолуција о геноциду у Сребреници и наметнуте допуне у Кривичном закону БиХ од високог представника у БиХ Валентина Инцка према којој се “забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

“Крајњи циљеви оваквих нелегалних и нелегитимних потеза усмјерених против институција Републике Српске, али и српског народа у цјелини, нескривени су – проказивање Српске као геноцидне творевине и њеног комплетног војног и политичког руководства током грађанског рата као злочиначког како би се у моралном смислу дискредитовало њено постојање, а самим тим створили услови и за њено институционално гашење у догледно време”, кажу у Институту.

Извор: Срна

Остале Вијести