НОВОСТИ

Покушај суђења српској држави и народу

01/07/2021

Данашња пресуда некадашњим челницима Службе државне безбједности Србије Јовици Станишићу и Франку Симатовићу представља покушај суђења српској држави и народу, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

 

 Александар Вулин

Мнистар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

 

Вулин је истакао да Хашки трибунал није створен да би судио праведно, већ да би се прије свега судило Србима и Србији, те оцијенио да је овај суд још више посвађао балканске народе.

Он је нагласио да је у случају хрватских генерала Младена Маркача и Анте Готовине тадашњи Хашки трибунал промијенио своја правила и рекао да, ако нема непосредног извршења, онда нема ни злочина.

„Неколико година касније промијенили су своја правила и рекли да таква могућност постоји да би осудили Станишића и Симатовића“, рекао је Вулин.

Вулин је указао и да је и биритански Гардијан у јучерашњем издању објавио чланак у којем је прецизно написано како ће данас бити пресуђено и са којим циљем, односно да се експлицитно докаже наводна улога Србије у Хрватској и БиХ.

Вулин је оцијенио да никако није случајно ни што је недавно баш црногорски парламент донио резолуцију о Сребреници јер се знало да ће баш она да највише погоди Србију.

Механизам за кривичне судове у Хагу осудио је данас на по 12 година некадашње челнике Државне безбједности Јовицу Станишића и Франка Симатовића за подржавање и помагање у, како је наведено у пресуди, убиствима, депортацијама и прогонима у Шамцу, у БиХ.

 

Извор: СРНА

Остале Вијести