НОВОСТИ

Потврђено – телефонска сједница Предсједништва БиХ није одржана

21/09/2021

Контроверзна телефонска сједница, коју је сазвао предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић на тему именовања Управног одбора Централне банке БиХ, није одржана 9. августа, потврђено је након готово мјесец дана из Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ порталу Кликс.

 

телефонска сједница није одржана

телефонска сједница није одржана

 

Тада је из кабинета Жељка Комшића саопштено да је сједница у току, те да су он и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић гласали за именовање новог-старог састава Управног одбора, али да се сатима чека одлука српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

– Сједница је у току. Господин Додик одуговлачи са изјашњавањем, вјероватно зато што се некоме обавезао да неће учествовати у раду Предсједништва БиХ – речено је тада из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Сутрадан, 10. августа, из кабинета Милорада Додика је саопштено да ни он нити његови сарадници нису учествовали на телефонској сједници.

У демантију је наведено да телефонска сједница уопште није одржана.

Шеф његовог кабинета је рекао да је само послат имејл с поруком “Нисмо сагласни” што се односило за став кабинета о одржавању сједнице, а не за гласање о именовању новог Управног одбора Централне банке БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести