НОВОСТИ

Почела трибина о теми „Инцков закон – крај Српске или распад БиХ“

10/08/2021

У Београду је почела трибина о теми „Инцков закон – крај Српске или распад БиХ“ на којој учествује и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

 

трибина о теми „Инцков закон - крај Српске или распад БиХ“

трибина о теми „Инцков закон – крај Српске или распад БиХ“

 

 

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић поручио је у уводном обраћању да за одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка злочин почињен над српским народом никада није био предмет интересовања него га је, за потребе његове бесправне промјене и допуне једног закона, интересовао само злочин над Бошњацима.

Према његовом мишљењу, Срби би принципијелно били против Инцковог бесправног упада у правни систем БиХ и да је он својом непринципијелном селекцијом изабрао злочине само над српским или само над хрватским народом.

“Увођења вербалног деликта у 21. вијеку стидио би се сваки народ и свака држава у свијету – сви би се стидјели само се не стиде високи представник у БиХ и они који су стајали иза њега и који су га бесправно поставили на ту позицију”, рекао је Цицовић.

Он је нагласио да је слобода основно право човјека и народа и упитао у чије име је Валентин Инцко укинуо слободу мисли и говора свим грађанима БиХ.

“Урадио је то у своје име и у име такозване међународне заједнице, једноставно речено урадио је то у име оних који су га подржавали све вријеме његовог мандата у БиХ. Нико сем Србије, Русије и Кине се још није огласио, нико још није рекао да је то што је Инцко урадио лоше и да би то требало укинути. Сви други и даље стоје иза тог бесправља, сви они и даље дијеле његову неодговорност”, указао је Цицовић.

Према његовим ријечима, Инцко је укинуо слободу мисли и говора свим грађанима БиХ, а побунили су се само Срби као конститутивни народ у БиХ и Република Српска.

“Зар у Федерацији БиХ нема никог ко хоће да брани своју слободу мисли и говора, зар су баш сви погнули главе и ћуте!? Закон на који је насрнуо Инцко нису демократски изгласали само Срби, него сви народи у БиХ и сви би требало и да га бране!”, поручио је Цицовић.

Он је навео да су се руководство Републике Српске и сви српски политички субјекти у Српској ујединили у одбрани права на слободу мисли и говора и одбрани Републике Српске, а да су слобода мисли и говора вјековна тековина.

“Српски народ је кроз историју дао допринос и слободи, и свијести о њој, те имамо право да је бранимо онако како смо је увијек бранили – од настанка српског имена до данас”, закључио је Цицовић

Организатори трибине “Инцков закон – крај Српске или распад БиХ” су портали “Све о Српској” и “Факти”, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Извор: АТВ

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести