НОВОСТИ

Поџићева смјена у уторак пред посланицима Представничког дома

25/10/2021

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би на сутрашњој сједници да се изјасни о одлуци предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије да смјени министра одбране Сифета Поџића.

 

Сифет Поџић

Сифет Поџић

 

Тегелтија је одлуку о смјени донио 6. октобра, након што је Поџић једностраном одлуком одгодио заједничку војну вјежбу Оружаних снага БиХ и Војске Србије на Мањачи, кршећи Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања.

Осим ове тачке, на предложеном дневном реду је, између осталог, и Приједлог закона о измјенама Изборног закона БиХ, чији су предлагачи посланици СДП-а у Представничком дому. Тим измјенама се предвиђа спуштање изборног прага на страначкој листи са садашњих 20 на 10 одсто.

Посланици би требало да размотре и више извјештаја, као и иницијатива, међу којима је и иницијатива посланика Дамира Арнаута за успостављање процеса и отпочињања процеса издавања јединствених Ковид сертификата с циљем њиховог кориштења изван БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је данас да ће посланици СНСД-а сутра отићи у парламент БиХ, зато што сматрају да је неопходно да подрже иницијативу да се смијени неодговорни министар одбране.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести