НОВОСТИ

Представнике Републике Српске бира народ Српске, а не Џаферовић и Шмит

01/09/2021

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да ни Шефик Џаферовић, ни Кристијан Шмит немају никакав легитимитет да прекрају вољу грађана Републике Српске.

 

Сања Вулић

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић

 

„Господине Џаферовићу, том свом госту, другу, савезнику, ма шта Вам био Шмит можете рећи само да са Вама чини шта му је воља, а ни Ви ни он нисте ти који могу да смјењује Милорада Додика, нити било кога другог. Ви нисте народ Републике Српске који једини има право да бира своје представнике и Ваше је само да поштујете њихову изборну вољу”, поручила је Вулићева бошњачком члану Предсједништва БиХ.

Она је рекла да Џаферовић, ако искрено жели напредак БиХ, мора да поштује и Србе који су конститутиван народ у тој земљи, а не да им пријети или га уцјењује.

Вулићева је поручила Џаферовићу да не позива високог представника, јер га тренутно у БиХ нема.

„Ако сте политички капацитирани, онда разговарајте унутар БиХ са домаћим актерима, покушајте наћи рјешења и докажите да нисте, како Вас у Вашој чаршији називају, ‘привремени чувар фотеље'”, истакла је Вулићева.

Она је нагласила да док је Милорада Додика и СНСД-а Џаферовић може само да сања унитарну државу у којој бошњачко политичко Сарајево има сву моћ и да машта о реализацији „Исламске декларације”.

„Милорад Додик је изабран вољом грађана Републике Српске, а за нас из Републике Српске, као и за српског члана Предсједништва Република Српска је изнад свега”, нагласила је Вулићева.

Коментаришући Џаферовићеву тврдњу да Српска блокира рад институција на нивоу БиХ, Вулићева је рекла да је небулозно блокадом називати када је неко присутан на сједницама и гласа.

„Очигледно да је за Џаферовића блокада кад неко гласа по својој вољи, а не како би то он и други бошњачки члан Предсједништва /Жељко Комшић/ хтјели”, нагласила је Вулићева.

Она је подсјетила да је Џаферовић провео скоро 15 година у парламенту и као посланик учествовао у доношењу закона, те да би требало да зна како се закони доносе.

„Предсједавао је Џаферовић и Уставноправном комисијом и радо за себе каже да је искусан и добар правник али, ипак, усхићено аплаудира када неко преузме улогу парламента и наметне закон. Такође, тај ‘врсни’ правник није проговорио о непроцедуралном избору чланова ЦИК-а али се зато јавља и усплахирено тражи да се неко смијени јер гласа како хоће и како хоће они који су му и дали директни мандат. Толико о праву и демократији из визуре Шефика Џаферовића”, истакла је Вулићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести