НОВОСТИ

Предстојећи одговор Српске преломни тренутак за њену судбину

24/07/2021

Срамно наметање одлуке о допуни Кривичног закона БиХ и предстојећи одговор институција Републике Српске представља преломни тренутак за даљу судбину Републике Српске и очување њеног суверенитета, изјавио је Срни предсједник Владе Радован Вишковић.

 

предсједник Владе Радован Вишковић

предсједник Владе Радован Вишковић

 

„Институције Републике Српске ће у наредним данима предузети низ потеза који ће им јасно ставити до знања да БиХ не може даље да функционише на овај начин. То неће бити само израз воље политичког вођства Репубике Српске, него, увјерен сам, јединствен став наших грађана“, оцијенио је предсједник Владе.

 

У реаговању на одлуку одлазећег високог представника, предсједник Владе позвао је све политичке снаге у Републици Српској да превазиђу међусобне разлике и искажу непоколебљиво јединство, бранећи на тај начин право сваког човјека да слободно износи своје мишљење.

„Вјерујем у то да ће све политичке партије у Републици Српској, без обзира на наше унутрашње политичке разлике, препознати значај овог тренутка и стати у одбрану права да износимо истину. Никада као прије потребно нам је јединство и унутрашњи консенсуз о томе да је ово црвена линија коју неће прећи“, нагласио је Вишковић.

Вишковић је навео да би у случају примјене неуставно наметнутих законских допуна, у Сарајеву морали да процесуирају милион становника Републике Српске који не желе да неистину прихвате као истину.

Он је указао на значај окупљања око чувања и даљег развоја Републике Српске, јер је то једини начин на који се може супроставити невиђеном безобразлуку и недемократском наметању закона.

„Нажалост, и раније смо свједочили сличним потезима, али смо остали и опстали. Они морају да схвате – за нас, очување Републике Српске и наших, тешко стечених права, је наш најважнији задатак и највећи интерес. А, ниједна неуставна и недемократска одлука неће нас зауставити у томе“, истакао је Вишковић.

Према његовим ријечима, овакве одлуке само подсјећају српски народ да је Република Српска једина гаранција њихових права.

Предсједник Владе истакао је да ће институције Републике Српске заузети снажан и енергичан одговор, који ће бити у најбољем интересу Републике Српске.

Он је нагласио да ће сваки потез који Српска предузме бити у правцу очувања њених али и права сваког човјека да слободно износи своје мишљење и да због тога не може бити процесуиран.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести