НОВОСТИ

Предсједница Цвијановић са Ескобаром и Палмером о политичкој ситуацији у БиХ

05/11/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у Вашингтону, у одвојеним сусретима, са специјалним представником предсједника Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријелом Ескобаром и америчким изаслаником за изборне реформе у БиХ Метјуом Палмером.

 

Предсједница Жељка Цвијановић са Габријелом Ескобаром и амбасадором у БиХ Бојаном Вујићем

 

У разговору са специјалним представником Габријелом Ескобаром, саговорници су размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те о могућностима јачања сарадње.

Овом приликом, предсједница Цвијановић указала је на потребу избалансираног приступа према БиХ, као и интересима сва три конститутивна народа, те истакла да је то једини начин да се обезбиједи стабилна и просперитетна будућност.

Предсједница Српске на састанку је изразила подршку иницијативи “Отворени Балкан”, као и снажнијој економској сарадњи међу земљама регије.

Токoм састанка са Метјуом Палмером, разговарано је о реформама изборног законодавства у БиХ, а предсједница Цвијановић том приликом је поновила ставове Српске по овом питању, истакавши да је потребно обезбиједити легитимно представљање свих конститутивних народа и указавши на неопходност постизања договора између партнера у Федерацији БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести