НОВОСТИ

Принципијелност Кипра при ставу о непризнавању самопроглашеног Косова

12/08/2021

Командант Националне гарде Кипра генерал-потпуковник Димокритос Зервакис истакао је да та земља остаје при принципијелном ставу о непризнавању самопроглашеног Косова и указао на важност међусобне подршке у заштити суверенитета и поштовања принципа међународног права.

 

непризнавање самопроглашеног Косова

непризнавање самопроглашеног Косова

 

 

Зервакис се током званичне посјете Србији састао са министром одбране Небојшом Стефановићем, који је захвалио за принципијелну подршку о питању очувања територијалног интегритета и суверенитета и истакао да Србија истовремено чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет Кипра.

Он је навео да Србија настоји да и кроз ангажовање припадника Војске Србије у мултинационалној операцији УН на Кипру помогне у очувању мира и изналажењу дугорочно одрживог и прихватљивог рјешења, за шта је генерал Зервакис захвалио.

Стефановић је истакао да двије земље његују традиционално пријатељске односе засноване на историјској блискости, међусобном уважавању и разумијевању, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Стефановић је изразио очекивање да ће започети разговори у домену војно-техничке сарадње резултирати набавкама наоружања и војне опреме, током састанка исказано је и обострано опредјељење за даљи развој сарадње у области одбране.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести