НОВОСТИ

Приједлог није прошао: Додик тражио да БиХ ПРОМИЈЕНИ СТАВ О УКРАЈИНИ

22/08/2022

Данас је одржана ванредна сједница Предсједништва БиХ на којој је одбачен приједлог члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић не учествује на конференцији Кримске платформе.

 

ванредна сједница Предсједништва БиХ

ванредна сједница Предсједништва БиХ

 

Предсједавајући Предсједништва БиХ добио је позивно писмо Министарства вањских послова Украјине да учествује на конференцији Кримске платформе.

Након што је Џаферовић у својству предсједавајућег Предсједништва БиХ прихватио позив, Додик је захтијевао ванредну сједницу и предложио закључак да Џаферовић не учествује, што је одбијено гласовима самог
Џаферовића и члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића.

Уз наведени, Додик је предложио и закључак да Босна и Херцеговина заузме неутралан став према руској агресији на Украјину, што је такође одбијено, јер би се радило о промјени досадашњих званичних ставова БиХ по овом питању.

Кримска платформа је дипломатска иницијатива на којој учествује велики број шефова држава и влада, укључујући све чланице ЕУ и НАТО-а, а коју је покренуо предсједник Украјине Володимир Зеленски с циљем поништавања илегалне руске анексије Крима 2014., истакнуто је из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ за Фену.

 

извор: srpskainfo.com

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести