НОВОСТИ

Против Русије и самосталности Српске, не зна резултате већ процјењује

21/10/2022

Зашто сте прогласили побједу? На основу којих резултата? Какве резултате ви уопште имате? Логична питања постављена Јелени Тривић на једној београдској телевизији, остала су без одговора.

 

Јелени Тривић

Јелени Тривић

 

Видљива нервоза и замуцкивање јасно су показали особу која је до сада гостовала само на телевизијама на којима су јој, вјероватно, постављана унапријед договарана питања. Синоћ – шок.

“Али ја не желим да се овдје бавим, како бих Вам рекла, не трачевима него не желим да се бавим, хм…инсинуацијама. Неко инсинуира да је било планирано да ми прогласимо побједу. У реду ја то прихватам. Н: Ја Вас питам, да ли је било планирано или Вас је понио тренутак? А шта смо ми добили тим? Само осуду у јавности. Ево ја је прихватам. Можда нисте очекивали да ће бити осуде у јавности. Ја сам очекивала да сам побједила, схватате и побједник сте избора, идете да то кажете народу, идете да кажете након толико година, борбе, тешке кампање, оптужби не знам више за шта. Н: Али очекивања и коначни резултати нису исто. Дакле, мене занима са којим резултатима Ви баратате? Ми још нисмо чули који су то резултати које ви имате…Хоћете моју процјену? Н: Нећу процјену, дали имате? Не могу ја тврдити, ЦИК још броји, нисам ја бројач”, одговарала је Тривићева на питања новинарке.

У изборној ноћи очигледно је била бројач, и то лош, јер је побједа проглашена на узорку од 70 одсто пребројаних гласова. Након хладног туша ујутро, криви су сви само не она и они који су је убједили да је побједила. А није, што потврђује и контролно бројање.

“ЦИК је касније уносио нетачне податке, и невалидне податке, и ЦИК је донио одлуку по службеној дужности, ЦИК није донио одлуку на бази наших захтјева, ја сад не могу да кажем који је резултат избора, ја га могу процјенити”, рекла је Тривићева.

То и јесте највећи проблем – опозиција ово ради на бази процјена а не стварног стања. Процјенили су да је Јелена Тривић побједила и на основу процјене славили. Зашто сте славили? На основу чега сте процјенили да сте побједили? Питање за питањем на које се нема одговор, вјероватни напад панике у студију…

“Н: Једном приликом сте рекли да односе у региону дефинишу односи Срба и Бошњака, видјели смо сада… Ја се нешто… Н: Хоћете чашу воде?… Па не ако може пауза једна само десет секунди… Н: Идемо на паузу па се враћамо у студио”.

“Н: Госпођо Тривић прекинули смо на тренутак…Јесмо, мало… Н: Али сада је све ок надам се, покушаћемо да наставимо. Да, да”.

Јелена Тривић је рекла и да никада не би отишла у Русију да се састане са Владимиром Путином све и да има прилику јер је то, сматра, неодговорно према народу. Том истом народу шаље и ову поруку.

“Република Српска независна, нажалост, отворено ћу рећи и због грађана Србије, то је проблем за Србију, то није могућем то није реално, то није изводиво”, каже Тривићева.

Јелена Тривић је и за увођење санкција Русији и каже да о томе треба размислити јер нам је ЕУ ближа. Закључке Народне Скупштине назвала је комадом папира.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести