НОВОСТИ

Радмановић: Није тачна матрица политичког Сарајева да је Додик крив за све

28/10/2021

Матрица коју су исконструисали у политичком Сарајеву да је за све крив српски члан Предсједништва Милорад Додик, једноставно није тачна, поручио је Небојша Радмановић, замјеник предсједавајућег Представничког дома, гостујући у нашој емисији Телеринг.

 

Небојша Радмановић

 

– Нас из СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ има шест, а осталих 42, и ето, ми смо криви, а остали нису – објаснио је Радмановић.

Према његовим ријечима у оваквој ситуацији тешко је наћи нешто умјерено.

– Ствари су се толико искомпликовале, и питање је хоћемо ли то моћи исконтролисати. Политичка ситуација је гора него претходних година, а за то смо криви и ми политичари, јер треба да водимо ка бољем, а не горем. На то све, тешка је и економска ситуација, задесила нас је и пандемија вируса корона, одлазак младих за бољим животом, све су то фактори који показују да овдје није добро. И зато нисам оптимиста да ће стање бити боље у наредних годину дана – поручио је Радмановић.

Радмановић наглашава да је тешко одредити “тачку пуцања” овакве ситуације.

– Проблеми су се гомилали, један за другим, и у овакву ситуацију долазимо годинама. Једни указују, други не слушају и све је горе и горе. Од потписивања Дејтонског мировног споразум имамо оне који га бране и оне који хоће нешто да промијене – истакао је Радмановић.

Небојша Радмановић био је у два мандата српски члан Предсједништва БиХ.

– Никада у Предсједништву БиХ није било једноставно. Међутим, није се могло догодити да један члан оде у Савјет безбједности и одржи говор без икаквих консултација са друга два члана. За сваки корак потребан је консензус, а овдје имамо директно кршење Устава. Жељко Комшић је раније сасвим другачије функционисао, а било смо заједно осам година, заједно и са Харисом Силајџићем, као и Бакиром Изетбеговићем. Било је искакања, али и договора, и интересантно, тада радикалне потезе није вукао Комшић – присјетио се Радмановић.

Он је истакао да је тешко издржати то све, прије свега притиске, када знате унапријед да се договор неће постићи, у било којој теми.

– Лако је рећи договорите се, али видите и сами да то тешко иде. Свако ко инсистира на договарању спасава БиХ – каже Радмановић.

Комплетну емисију Телеринг погледајте ОВДЈЕ.

Остале Вијести