НОВОСТИ

Радмановић: ЦИК нема довољно стручности да спроведе изборни процес до краја

17/10/2022

Централна изборна комисија БиХ нема довољно знања и стручности да квалитетно спроведе изборни процес, што се потврдило на општим изборима, а опозиција у Републици Српској то користи за уношење додатних тензија, изјавио је потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић.

 

 

– Све што гледамо ових дана је посљедица онога што се дешавало у протекле двије године, од тога како су изабрани до начина на који раде, односно не раде свој посао”, рекао је Радмановић и додао да је СНСД све вријеме упозоравао да је ЦИК нелегитиман и недосљедан.

Радмановић је нагласио да поједини чланови ЦИК-а ових дана тврде да је изборни процес контаминиран оптужујући за то поједине партије, а да је чињеница да су, како је навео, управо они заслужни за ту контаминацију.

– ЦИК покушава да поправи све погрешно што је направио стално срљајући у нове грешке, повлачећи потезе који нису у складу са законом, а најгоре у цијелој причи јесте то да све слути да ће се такво понашање наставити – истакао је Радмановић за Срну.

Он је оцијенио да је опозиција у Републици Српској добро упозната са оваквом ситуацијом и да то користи у постизборном периоду за уношење додатних тензија.

– Они су знали да ће изгубити изборе. У изборној ноћи им је то потврђено, али су се ипак одлучили да праве проблеме и то проблеме који највише штете наносе Републици Српској. Дугорочно гледано, такво понашање ће да наштети и БиХ, само што то нико из ЦИК-а данас не види или не жели да види – закључио је Радмановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести