НОВОСТИ

Радмановић: Шмит упао у замку – сједница заказана мимо пословника

28/10/2021

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић рекао је Срни да је Кристијан Шмит свјесно или несвјесно упао у замку када је прихватио да се обрати дијелу Представничког дома, чија је сједница заказана нелегално и мимо Пословника.

 

Небојша Радмановић

 

– Умјесто да стрпљиво сачека своју евентуалну потврду у Савјету безбједности УН, па да онда са пуним легитимитетом сазове оба дома Парламентарне скупштине БиХ и да им се обрати, он је пристао да се обрати крњем сазиву само једног дома – рекао је Радмановић.

Он истиче да Шмит оваквим потезом није направио ништа и да приступа једном од два дому у коме половина БиХ није заступљена.

– Сједница је сазвана нелегално и мимо Пословника. Предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић покушава да игра предсједника – додао је Радмановић.

Он је навео да су се мимо Пословника обраћали шефови клубова и појединци са питањима која су прекјуче доминирала сједницом.

– Овдје само нападају Републику Српску, само кукају и моле да се употријебе бонска овлаштења. Све је потпуно провидно, смијешно и само даље прави проблеме у БиХ, а не води никаквим рјешењима – закључио је Радмановић.

Остале Вијести