НОВОСТИ

Радовић се нада мјесту на челу партије, са само 6.000 гласова подршке

08/10/2022

Заостатак од стотину хиљада гласова за српског члана Предсједништва БИХ, дупло мање гласова од СНСД-а за Парламент БиХ и више него дупло мање за Народну скупштину Српске, за СДС чини се није довољно да признају пораз. Изразили су жељу да баш они организују нови протест због наводне изборне крађе.

 

Милан Радовић

Милан Радовић

 

Први међу добровољцима за галаму у Бањалуци је по свему судећи, Милан Радовић. Није тајна да је лично од ових избора очекивао много. Између осталог и то да ће, након објаве резултата преузети вођство над партијом. Није да СДС не треба ново руководство. То су и поједини чланови партије подвлачили претходне четири године. Питање је ипак колики би дио чланства пристао да то буде баш Радовић. Амбиција тешка свега 6 и по хиљада гласова, рекло би се, није довољна да Радовићу донесе мјесто предсједника странке.

То што је тек трећи по броју освојених гласова унутар партије, за Народну скупштину Српске, многима би у СДС био довољан аргумент да Радовићу не пруже подршку. Поготово у околностима у којима некада државотворна странка треба вођство које ће имати ауторитет и подршку у свим одборима. Скоро дупло више гласова од Радовића има Љубиша Петровић, а испред Радовића је по подршци бирача и Желимир Нешковић. А ни у својој изборној јединици Радовић, очигледно, није добио завидну подршку.

Није тајна и да је управо Радовићев улазак у странку наљутио добар дио чланова, који су од тада махом почели да напуштају партију. Међу њима чак и неки досадашњи народни посланици.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести