НОВОСТИ

Руска газета: У БиХ одјекнули позиви за ликвидацију Додика

31/10/2022

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик није успио ни да прими честитке од пријатеља из цијелог свијета када су из Сарајева одјекнули позиви за његову ликвидацију, пише Руска газета.

 

 

Газета наводи да је још чудније то што је приједлог Америци да “дисциплинује политичара” тако што ће га убити дошао од ауторитетног новинара из БиХ, водитеља ауторске емисије на Фејс телевизији Сенада Хаџифејзовића.

У тексту се подсјећа да је водитељ назвао Додика “лутајућим дроном” који би могао испровоцирати сукобе у БиХ, те да се ту реторички запитао шта то Америка може учинити – смијенити га, смирити или убити.

Газета напомиње да је експерт за област безбједности Џевад Галијашевић раније упозоравао да се Додик мора чувати комуникације са Американцима, који у БиХ шаљу професионалне убице под маском дипломата.

– Американци су послали овдје своје људе да би покренули рат – изјавио је Галијашевић.

Напомиње се да је НАТО практично окупирао БиХ, злоупотребљавајући мирне аспекте Дјетонског споразума, да мировном мисијом ЕУФОР координира НАТО, а да су резервне снаге за интервенцију у БиХ у приправности у Хрватској.

Американци, како се наводи, активно воде преговоре са радикалним исламистима у БиХ који се увијек привлаче англосаксонцима за испуњавање деликатних налога.

Газета подсјећа и на интервју Додика за овај руски медији у којем је говорио, између осталог, о томе да је БиХ под протекторатом и колонија Запада пред којом Американци и Европљани немају никакву одговорност.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести