НОВОСТИ

Слиједи бројање гласова из Новог Града и Лакташа за предсједника Српске

19/10/2022

У Главном центру за бројање у сарајевској Зетри до сада су пребројани гласови из Бијељине, Бањалуке, Добоја, Зворника и Приједора за ниво предсједника Републике Српске, а слиједи бројање гласова из Новог Града, потом Лакташа и даље према утврђеном транспортном плану пријема изборног материјала, рекао је замјеник директора овог центра Ади Агић.

 

Зетра, бројање гласова

Зетра, бројање гласова

 

– Поред тога, паралелно, добили смо и остале наредбе за бројање гласова са осталих нивоа власти, и сада крећемо да радимо и те нивое на основу података са других општина – рекао је Агић вечерас новинарима.

Он је потврдио да је ЦИК БиХ данас донио још једну наредбу да са 15 бирачких мјеста треба да буду утврђени резултати, што подразумијева рекалкулацију временског плана Главног центра.

Према његовим ријечима, све оно што је из Приједора стигло на бројање у Главни центар је пребројано, а за четири мјеста није транспортован материјал из складишта ЦИК-а, што остаје да се провјери.

Он је додао да је због тога отворен процес бројања гласова за Предсједништво БиХ, Парламентарну скупштину БиХ и у наставку друге смјене биће настављено и бројање гласова за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Агић је рекао да би рок за окончање бројања гласова са општих избора у БиХ, 22. октобар, требало да буде испоштован за све нивое власти.

Он је навео да се чињеница да је повећан број посматрача одразила на рад бројача, јер их омета бука, смањена им је концентрација, због чега су посматрачи замољени да воде рачуна да што мање контактирају своје тимове и да не ометају процес бројања у сарајевској Зетри.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести