НОВОСТИ

Србија наставља подршку Српској

15/11/2021

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком о свим актуелним питањима у региону и заједничким пројектима у којима учествују Србија и Република Српска.

 

Александар Вучић и Милорад Додик

 

Вучић је обећао да ће Србија да настави са још значајнијом подршком општинама Невесиње, Костајница, Дубица и Дрвар, али и даљим улагањима у просвјетну и здравствену инфраструктуру у свим дијеловима Српске.

Он је потврдио опредјељење Србије да са великим финансијским средствима учествује у изградњи ауто-пута Сремска Рача-Бијељина, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Додик је истакао да је тај пројекат од стратешког значаја за Републику Српску и захвалио Републици Србији на великој помоћи и подршци.

Говорећи о актуелној ситуацији у БиХ, Вучић је нагласио да ће Србија увијек подржавати Дејтонски мировни споразум и Устав БиХ, као и њихову пуну примјену.

Српски члан Предсједништва је подсјетио да су Републици Српској годинама отимане надлежности које јој по Дејтонском споразуму припадају и нагласио да ће се Српска, мирним путем, залагати за враћање права и правде предвиђене Уставом БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести