НОВОСТИ

Србија најмоћнија држава на Балкану, радује подршка Српској

04/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за РТРС да руководство Србије данас има најбољи однос са Републиком Српском и највеће разумијевање.

 

Србија најмоћнија држава на Балкану

Србија најмоћнија држава на Балкану

 

Додик је истакао да снага односа Српске и Србије лежи управо у подршци, а не наметањима.

„И ми треба да схватамо њихову међународну позицију. Савршено добро знају да на економским пројектима и питањима и сарадњи са нама не смије да буде било какве препреке, нити то може било ко да забрани“, рекао је Додик у интервјуу за РТРС.

Говорећи о сутрашњем састанку руководства Српске и Србије, Додик је рекао да ће у Београду бити разговарано о сложеној политичкој ситуацији у БиХ, али и о наставку реализације кључних заједничких, попут Хидро-електране “Бук Бијела”, изградње ауто-пута од Бијељине до границе на Рачи, те изградње Аеродрома Требиње.

Он је рекао да БиХ онемогућава умјесто да подржи изградњу ХЕ “Бук Бијела”.

Додик је истакао да је Србија у овом тренутку најмоћнија држава на Балкану, те да је предсједник Александар Вучић подигао земљу политички на међународном плану, а регионално је поставио као најмоћнију у економском, политичком и војном смислу.

Говорећи о Косову и Метохији, Додик је рекао да се поново отвара проблем Републике Српске пошто Србија неће рјешавати проблем Косова на начин како је Запад наумио.

Додик каже да га као Србина радује када чује да ће 10 земаља повући признање самопроглашене независности Косова.

„У сваком случају, Србија показује да може сама, да има снажног вођу, да се развија, гради ауто-путеве, болнице, повећава просјечне плате. Сада када показује способност да може да напредује, сада је заустављају“, рекао је Додик.

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести