НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Србија се неће одрећи Српске

27/06/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин наглашава да нема тих притисака који ће натјерати Србију да се одрекне своје Републике Српске, као и да ће Српска бити приоритет Србије док год је води предсједник Александар Вучић.

 

 Александар Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

 

Вулин је истакао је да су Срби из Републике Српске оплеменили Србију.

“Не би Србија била овако лепа и чувана да у њој нема Срба из Републике Српске. Тамо где су Срби из Републике Српске, тамо је Србија сигурна, чувана, успешна и напредна”, рекао је Вулин.

Истакао је да је велики противник било каквих подјела српског народа, а посебно у Војводини, поручивши да је Србија матица свих Срба, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

“Свако ко овде заплаче, насмеје се, има право да каже да је ово његова земља”, рекао је Вулин, нагласивши да је Република Српска и његова Мањача увијек давала храбре, добре и честите људе.

Према његовим ријечима, оно што је дато сваком народу на кугли земаљској да живи са онима са којима дијели име, језик, вјеру, успомене, неће моћи бити ускраћено ни српском народу.

“Најзначајнији задатак ове генерације је да створи српски свет, да нас окупи, да нас уједини, сачува и заштити. Тамо где Србин нема ни свог војника, судију, лекара, учитеља, тамо нема ни правде за њега, а српски народ живи за правду”, рекао је Вулин.

Он истиче да народ који је дочекао да претекне јасеновачки геноцид, који је преживио “Олују”, нема право да понови грешке својих претходника, да не заокружи своју земљу и не сачува сваког Србина, гдје год да је рођен.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести