НОВОСТИ

Срби са КиМ Вучићу: Тражимо заштиту, данас је кап прелила чашу

13/10/2021

Предсједник Србије Александар Вучић у Рашкој разговараo са Србима са Косова и Метохије након јутрошњих инцидената на сјеверу КиМ.

 

Представници Срба са КиМ-а

 

Грађани су од предсједника тражили да их заштити, њихову дјецу и њих, који желе да остану да живе на Косову и Метохији.

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је, на почетку обраћања, да је тражио да камере и медији буду присутни пошто жели да се чује истина.

– Да чујете истину од људи у сали, од људи који су јутрос били нападнути, од људи на које се пуцало. Желимо да и медији то чују. Желимо да медији чују одговор и од вас и од министра – рекао је Ракић Вучићу.

Ракић је навео да не може да буде миран и да не зна како да назове јутрошњи догађај.

– Да неко пуца на голорук народ, ја то не могу да разумијем. Ја испред вас видим министра полиције, ја разумијем како полиција креће да разбија демонстранте, уколико сматра да су то демонстранти. Они дођу са штитовима, воденим топовима, палицама, ја бих то разумио. Разумио бих да су нас премлаћивали пендрецима, кундацима, чизмама, цокулама, али да неко пуца на овај народ, ја то не разумијем – казао је Ракић.

Поручио да ће, уколико се сљедећи пут деси нешто попут јутрошњих догађаја, “имати општи отпор”.

– Ма шта то значило и у каквом год контексту ви то схватили, предсједниче. Бранићемо се свим и свачим расположивим – рекао је Ракић, након чега је услиједио аплауз присутних у касарни који су добацивали да је ово “задњи пут”.

Једна грађанка је рекла да не знају чиме да се бране и како да се одбране.

Ракић је нагласио да су људи забринути за себе и за своје породице.

Након Ракићевог обраћања, смјењивали су се грађани који су Вучићу рекли да су забринути, да више не могу овако да живе и да желе нормалан живот за себе и своје породице и тражили од предсједника Србије да их заштити, њихову дјецу и њих, који желе да остану да живе на Косову и Метохији.

Састанку осим Вучића присуствују начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести