НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Срби ће потпуно нестати ако се не спријече манипулације

18/06/2021

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Федерације БиХ Горан Броћета изјавио је да је одлука Централне изборне комисије да мандат делегата у том клубу додијели Хрвату Елвису Живковићу из Посавског кантона наставак деградирања Срба као народа и да, очито, и даље не постоји воља да легитимни представници Срба буду представници свог народа у институцијама ФБиХ.

 

Горан Броћета

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Федерације БиХ Горан Броћета

 

„Не може неко ко мијења националност сваке године бити представник Срба и борити се за њихова права, неко ко је изабран бошњачким или хрватским гласовима и ко се на папиру изјаснио као Србин, и то по налогу Сарајева или Мостара“, рекао је Броћета.

 

Према његовим ријечима, уколико се нешто не промијени, а прије свега Изборни закон и онемогући оваква манипулација, истински Срби, који се бирају српским гласовима и који долазе из странака са сједиштем у Републици Српској, у потпуности ће ишчезнути, а то и јесте циљ власти у ФБиХ, јер њима одговарају само Срби из њихових редова и одани само њима.

 

Он је указао да је постало популарно оснивање странака са префиксом “српски” којима, како је рекао, управља један човјек или двије породице, а који су продужена рука бошњачког и хрватског лобија.

 

„Преко префикса српски, српско, српска и слично лажно се представљају као локал-патриоте, који не желе да им наређује, како то они кажу, неко из Бањалуке и Београда. Права истина је да они искључиво помажу Бошњацима и Хрватима да испоштују уставне одредбе када су у питању Срби и заузврат остварују огромну личну корист“, рекао је он.

Броћета је закључио да ће, уколико се нешто не промијени у Изборном закону, што би аутоматски значило и драстичну промјену постојећег стања “Срби најдаље у наредних десет година постати прошлост у ФБиХ”.

Политика подсјећа да је Живковић мандат освојио 2018. године, изјаснивши се као Србин, захваљујући искључиво хрватским гласовима.

 

Извор: СРНА

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести