НОВОСТИ

Српска није Америка, Народна скупштина да прогласи Додикову побједу

22/10/2022

Професор Ненад Кецмановић изјавио је да је сувишно да народ Републике Српске због свих дешавања у вези са избором предсједника Републике Српске излази на улице или да иде у Сарајево да опсједа зграду Централне изборне комисије БиХ, те да је довољно да Народна скупштина Српске прогласи побједу кандидата СНСД-а Милорада Додика.

 

 

Довољно је да Народна скупштина Републике Српске прогласи Додикову побједу на основу 98 одсто пребројаних гласова коју је објавио ЦИК – навео је Кецмановић у ауторском тексту за Политику.

Он је навео да Републике Српска “није Америка, па да Ал Гор добије највише гласова, а предсједник постане Џорџ Буш”, нагласивши да је довољно да Народна скупштина Српске прогласи Додикову побједу.

Кецмановић истиче да се још у античкој Грчкој, у демократској Атини, “појавио сличан проблем који `међународна заједница` има у БиХ са Додиком”, подсјетивши да су атински уставотворци увели институт остракизма, који је предвиђао да онај кога би народ више пута бирао био оптужен да заводи масе и био протјериван, као Перикле.

– Остракизам који би протјерао Додика из Српске не би им ријешио проблем, јер би остао народ у Српској, који хоће исто, чак и више него он /Додик/. Зашто би га иначе бирали? – пита Кецмановић.

Кецмановић истиче да уз логичну претпоставку да ЦИК “својом независношћу не штрчи из оркестрираног и 30 година увјежбаваног система “међународног” протектората” није тешко посумњати да се и приликом ових избора радило на Додиковом одласку са политичке сцене.

– Ако у мањем ентитету дрско наставе да бирају Додика мораће да нађу ефикасније рјешење. Каква је то демократија у којој бесконачно побеђује исти?! Какав је то протекторат који то не може да спријечи?! Али изгледа да ће морати да сачека сљедеће изборе, ако их буде, јер друго пребројавање у највећим градовима, Бијељина, Бањалука, Приједор није донијело значајне разлике у односу на прво, а Додикова предност је остала неокрњена, тако да посматрачи из СДС и ПДП нису ни отишли у Сарајево да прате рад ЦИК – навео је Кецмановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести