НОВОСТИ

Суд није прихватио материјалну истину

08/06/2021

Хашки трибунал није прихватио материјалну истину, само се ишло на то да се оправда бомбардовање српских положаја НАТО снагама, рекао је члан тима одбране генерала Ратка Младића.

 

члан тима одбране генерала Ратка Младића

Члан тима одбране генерала Ратка Младића

 

„Састав Суда у случају генерала Младић је такав какав је, и нисмо могли на то да утичемо. Здравље генерала Младића нема потребе ни да коментаришемо. Они крију право стање, ми покушавамо одавде да примјењујемо терапије“, нагласио је Лукић.

Лукић се окренуо и на карактер рата на простору бивше Југославије.

!Ми сви причамо о грађанском рату. Он то није био, ово је био пројектовани рат. Не би ни Срби, ни Хрвати, ни Бошњаци имали снагу да толике године истрајавају на својој матрици. Знамо да су Британци учествовали у навођењу НАТО бомбардовања. Морамо да се одупремо, да нам се не затворе уста, јер слобода говора је угрожена. Сутра ће нам забранити и причати вицеве, јер то ће бити њихова истина. Увијек ћу се борити против тога“, истакао је Лукић.

Изрицање пресуде генералу Младића заказано је за данас у 15.00 часова. Читање пресуде трајаће сат времена, а јавност ће у одгођеном времену од пола сата моћи све то да чује. Та пракса је у Хагу уведена након самоубиства Слободана Праљка.

Више на линку: ЛИНК

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести