НОВОСТИ

Сутра сједница Савјета безбједности о ситуацији у БиХ

02/11/2021

Сједница Савјета безбједности УН о ситуацији у БиХ, биће одржана сутра, наводи се у календару објављеном на интернет страници свјетске организација.

 

Сједница Савјета безбједности УН

Сједница Савјета безбједности УН

Током сједнице требало би да буде разматран посљедњи извјештај ОХР-а и продужење мисије Алтеа. За сада није наведена сатница почетка сутрашње сједнице.

Мандат мисије Алтеа истиче у петак, 5. новембра. Сједница Савјета безбједности УН о стању у БиХ првобитно је била најављена за данас, али је одгођена.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је раније да у Савјету безбједности УН неће бити усвојен извјештај Кристијана Шмита о ситуацији у БиХ, који је, како је оцијенио, пропагандни памфлет написан у корист муслимана и врви од измишљотина, подметања кривице и недоречености.

Када је ријеч о мисију Алтеа у БиХ, Додик је раније рекао да он и предсједник Србије Александар Вучић дијеле став да јој треба продужити мандат.

За сједницу Савјета безбједности Влада Републике Српске упутила је 26. извјештај у којем се наводи да Српска у потпуности поштује суверенитет, територијални интегритет и уставни поредак БиХ, али и да инсистира да други у БиХ и у иностранству поштују и спроводе слово Дејтонског споразума.

Извјештај се односи на период мај-октобар.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести