НОВОСТИ

Тегелтија: Афера наводно фалсификованих гласачких листића – напад на уставни поредак Српске

24/10/2022

Нова афера наводно фалсификованих гласачких листића није ништа друго до подвала и покушај напада на уставни поредак Републике Српске за коју ће неко морати кривично да одговара и добије озбиљну затворску казну, рекао је Срни савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија.

 

 

– Ријеч је о биједном покушају подвале са циљем компромитовања изборног процеса у Републици Српској подваљивањем фалсификованих укупно 27 листића, и то, гле случаја, у општинама у којима СНСД нема локалну власт и није изабрао општинске изборне комисије, него је то урадила опозиција – навео је Тегелтија.

Он је нагласио да ова подвала није само кривично дјело фалсификата него и покушај напада на уставни поредак Републике Српске.

О коликом је апсурду ријеч, каже Тегелтија, говори и жеља да се исконструише да је неко ангажовао штампарију да у једној општини фалсификује 11, а у другој 16 листића у корист кандидата за предсједника Републике Српске Милорада Додика који немају ама баш никакав утицај на изборни резултат од око 30.000 гласова предности за Додика.

– И сад неко жели да каже да је неко цијели тај посао ангажовања штампарије и прављења фалсификата урадио за 27 гласова у двије општине у којима је опозиција изабрала општинске изборне комисије – напоменуо је Тегелтија.

Он каже да је илузорно и говорити о утицају тих 27 “фалсификата” на изборни резултат у коме је Додик у предности за око 30.000 гласова.

– Сад је већ очито да је ријеч о унапријед припремљеном плану рушења уставног и демократског поретка – истакао је Тегелтија.

Он је навео да је очито да су организатори рачунали да ће разлика између Додика и кандидата ПДП-а за предсједника Српске Јелене Тривић бити знатно мања, па да би у том случају овакве подвале могле да произведу некакав ефекат.

Тегелтија сматра да би МУП и Тужилаштво Републике Српске хитно морали да се позабаве овим, јер је очито ријеч о унапријед припремљеном покушају рушења уставног поретка Републике Српске.

Остале Вијести