НОВОСТИ

Тегелтија: Снажна порука Ердогана политичком Сарајеву

31/08/2021

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија оцијенио је да је турски предсједник Реџеп Таип Ердоган у изјави по повратку у Турску из посјете БиХ и Црној Гори упутио снажну поруку политичком Сарајеву, којем је препоручио да самостално одлучује.

 

Милан Тегелтија

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија

 

– У, како је ово снажна Ердоганова порука политичком Сарајеву… „Не тражите упуте са стране донесите сами одлуку” – написао је Тегелтија на Твитеру.

Ердоган је на питање да прокоментарише изјаве чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Милорада Додика да је Турска гарант мира у региону, односно каква је њена будућа улога у БиХ, рекао новинарима да ће Анкара бити присутна ако се Бошњаци, Срби и Хрвати у БиХ уједине и кажу „желимо Турској дати такав задатак, нико се не смије мијешати у наше послове, само нека Турска дјелује као посредник овдје у наше име”.

Ердоган је нагласио да би и томе требали одлучивати чланови Предсједништва БиХ.

– Већ сам им рекао – ако донесете такву одлуку, ми ћемо, такође, направити наше процјене. Донесите ову одлуку као тројка, а не чекајући упутства однекуд. Након тога сам рекао -“направићемо овај корак са срећом” – изјавио је Ердоган по повратку у Турску.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је након састанка Предсједништва БиХ са Ердоганом у петак, 27. августа, у Сарајеву да се залаже за активнији ангажман Турске у рјешавању политичких проблема у БиХ.

Остале Вијести