НОВОСТИ

Удар и на Српску и на БиХ

24/07/2021

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић рекао је Срни да наметнута одлука високог представника Валентина Инцка представља још један удар на Републику Српску и њене институције, али и на БиХ.

 

Средоје Новић

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић

 

Новић је указао да се наметањем ма којег закона доказује да се уопште не држи до институција у БиХ, указавши да то неће допринијети демократизацији односа у БиХ и владавини права.

„Очигледно је да је сада кључна ствар за високог представника да тријумфално напусти БиХ наког готово 13 година са пуним џеповима новца који не би могао добити нигдје у цијелој Европи да је радио. Када се сабере његов резултат рада – очигледно је да је мршав“, рекао је Новић.

Новић је навео да је од прије готово три мјесеца кружио нацрт овог закона, који је, како је рекао, био усаглашен унутар ОХР-а са неким представницима земаља.

„Сада се само тражио тренутак и сагласност када ће бити објелодањен“, напоменуо је Новић.

Он је изразио бојазан да БиХ лагано клизи и да ће се врло тешко моћи извући у европске цивилизоване земље.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести