НОВОСТИ

Умијемо да чувамо национално достојанство

19/08/2021

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Прокупљу да Србија иде напријед и брзо се развија, али и да зна да чува своје национално достојанство.

 

Предсједник Србије Александар Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић

 

Вучић је, у обраћању послије посјете радовима на реконструкцији Гимназије и Средње школе “Др Алекса Савић”, поручио да Србија данас умије да брине о себи и свом народу, као и да поштује себе и своје жртве.

„Србија умijе да чува своје национално достојанство – да се не понижавамо онако како смо се понижавали када нам је највећи извозни посао био слање српског меса и извоз српског меса у кесама и где смо се хвалили како смо велике реформе предузели испоручујући их од Хага, па до не знам куда“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије најавио је да ће крајем септембра почети реконструкција државног пута од Мерошине, преко Прокупља, до Куршумлије и Мердара, која ће бити завршена до краја 2022. године.

Он је истакао да се државни пут реконструише како би мјештани градова и села на путу до Мердара били на добити изградњом будућег ауто-пута Ниш-Мердаре.

Вучић је рекао да ће између краја септембра и почетка новембра почети изградња првих пет километара ауто-пута до Мердара, дугог 77 километара, у који ће бити уложено 255 милиона евра, од којих је ЕУ донирала 40 милиона.

Он је напоменуо да је ријеч о изузетно захтјевном пројекту јер ће на том путу бити саграђено 85 мостова и чак 35 тунела укупне дужине 18 километара.

Предсједник Србије је у Прокупљу најавио и реконструкцију још двије школе, те навео да ће у здравствни центар у том мјесту бити уложено 50 милиона евра.

Вучић је најавио и улагање 36 милиона евра у изградњу гасовода од Ниша до Прокупља, као и око 20 милиона евра за фекалну канализацију и три постројења за пречишћавање отпадних вода.

Он је указао да ће тиме ово мјесто имати све оно што има свако мјесто у развијенијим земљама ЕУ.

„Прокупље ће бити много богатије, а људи много срећнији и задовољнији“, поручио је Вучић.

Извор: Срна

Остале Вијести