НОВОСТИ

Уставни суд политичка алатка у рукама оних који се куне у БиХ, а чине све да је руше

16/07/2021

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Република Српска и Срби више немају шта да траже од Уставног суда БиХ осим да судије тог суда кривично одговарају за кршење Устава БиХ.

 

 Милорад Додик

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

Додик је истакао да је Уставни суд БиХ од уставобранитеља, што им је уставна обавеза, одавно постао политичка алатка у рукама оних који се куну у БиХ а чине све да је сруше.

Упитан да прокоментарише одлуку Уставног суда да је Закон о измјенама и допунама Закона о застави БиХ, који је својом апелацијом оспорио српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, у сагласности са Уставом БиХ, Додик је рекао да не постоји сагласност Предсједништва БиХ на заставу БиХ, што је прописано Уставом, те је стога иоле правно писменој особи јасно да Закон о застави БиХ није у складу са Уставом БиХ.

„Подносећи апелацију нисам очекивао да Уставни суд БиХ заштити Устав, јер га ни до сада није штитио. Хтио сам да на очигледном примјеру покажем у које сврхе се у континуитету користи Уставни суд. И ова пресуда показује да Уставни суд БиХ ради против Устава БиХ и да су готово све пресуде противне Уставом и законом заштићеним интересима Републике Српске и српског народа“, нагласио је Додик.

 

#ustavnisud #miloraddodik #republikasrpska

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести