НОВОСТИ

У Бањалуци посебна сједница Народне скупштине Републике Српске

30/07/2021

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о измјенама Кривичног законика и Приједлогу закона о непримјењивању одлуке високог представника биће одржана данас с почетком у 12.00 часова.

 

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске

 

Сједница је затворена за јавност.

За Републику Српску, данас је веома важан дан јер ће на сједници Народне скупштине Републике Српске бити манифестовано национално јединство и политички склад у Српској, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Он је истакао да је спреман да поднесе оставку на мјесто српског члана Предсједништва БиХ, али тражи да не буде биран нови члан Предсједништва из српског народа.

Нагласио је да је то био његов приједлог на састанку са лидерима парламентарних странака који је одржан у понедјељак али да ће то предложити и данас. Навео је да наметнута одлука високог представника Валентина Инцка није у складу са Уставом и правом.

„Сада имамо хајку Бошњака и Муслимана који спроводе над Србима што подсјећа на ружан период када је кадија и тужио и судио“, навео је Додик.

Рекао је да вјерује да ниједан Србин у Суду и Тужилаштву БиХ неће прихватити да учествује у страшном прогону и да ће се дистанцирати од тога.

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести