НОВОСТИ

У Москви међународна конференција о резултатима истраживања комисија о Сребреници и Сарајеву

30/08/2021

У Москви ће 14. септембра бити одржана међународна конференција на којој ће бити представљени резултати независних међународних комисија о истраживању догађаја у Сарајеву и Сребреници током грађанског рата у БиХ од 1991. до 1995. године, саопштено је из Фонда Горчаков.

 

У Москви ће 14. септембра бити одржана међународна конференција

У Москви ће 14. септембра бити одржана међународна конференција

 

Конференција „Резултати рада независних међународних комисија: српске жртве у грађанском рату у Сарајеву 1991-1995. године и жртве свих народа на подручју Сребренице 1991-1995. године” биће одржана у Фонду Горчакова.

На сајту Фонда Горчакова саопштено је да конференцију организују у сарадњи са Међународним институтом за развој научне сарадње, уз подршку Руског савјета за међународне послове.

Говорници на конференцији биће предсједавајући и чланови двије независне међународне комисије.

Конференција ће бити одржана 14. септембра од 12.00 до 15.30 часова по московском времену, а за учеснике који нису из Москве биће обезбијеђено учешће путем Зум платформе.

У саопштењу се подсјећа да су комисије именоване почетком 2019. године, а да су посао завршиле крајем 2020. године.

Комисије су, како се наводи, чиниле групе независних међународних стручњака из Русије, САД, Израела, Њемачке, Француске, Аустрије, Италије, Србије, Аустралије, Нигерије, Јапана.

Као резултат озбиљног и мултидисциплинарног рада створен је јединствени материјал који се тиче војних, политичких, економских и психолошких аспеката грађанског рата у БиХ деведесетих година, као и његове садашње посљедице.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести