НОВОСТИ

У Хрватској је херој свако ко је убијао Србе

31/05/2021

Министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста (ПС) Александар Вулин изјавио је данас, поводом враћања чина и одликовања Бранимиру Главашу, осумњиченом за ратне злочине над Србима, да је потпуно неважно која странка влада Хрватском и да када је у питању однос према Србима између хрватских партија нема разлике.

 

Александар Вулин

Министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста (ПС) Александар Вулин

 

„Свако ко је убијао Србе, за њих је херој и чак ни правоснажне пресуде хрватских судова нису разлог да се убице Срба не унаприједе и награде. Милановић је вратио чинове и одликовања усташи, осуђеном убици српских цивила, Бранимиру Главашу. Да ли је то Хрватска преко које ми треба да уђемо у ЕУ, да ли су то вриједности које Србија треба да усвоји као своје?”, поручио је Вулин.

Како је саопштено из ПС, Вулин је коментаришући потез хрватског предсједника Зорана Милановића, који је Главашу вратио одликовања и чин генерал-мајора, истакао да очекује да потпредсједник Владе Хрватске, представник Срба Борис Милошевић, „затражи извињење предсједника Хрватске и повлачење одлуке о награђивању усташе и убице”.

„Хрватски амбасадор би морао да буде позван да нам објасни необјашњиво, зашто се награђује доказани усташа и убица”, додао је Вулин.

Извор: Политика

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести