НОВОСТИ

Федерални медији и прије рочишта знали да ће Савчићу бити одређен притвор

12/08/2021

Да ће генералу Миломиру Савчићу бити одређен притвор знали су поједини федерални медији. Ништа ту не би било чудно да нису знали и објавили, и прије него што је донесена одлука Суда БиХ – и то дан раније

 

генерал Миломир Савчић

генерал Миломир Савчић

 

„Рочиште за одређивање притвора Миломиру Савчићу заказано је за понедјељак и велика је вјероватноћа да предсједник Борачке организације Републике Српске, уколико се појави пред Судом БиХ, заврши иза решетака”, писали су медији.

 

Савчићев адвокат Миодраг Стојановић на рочишту је рекао да је почела агресивна медијска хајка са политичким намјерама у цјелокупном предмету против генерала Савчића. Упозоравао је бранилац и тада да се у БиХ прави опасна атмосфера.

„Ово је текст који нас доводи у ситуацију да кажемо, исто као и наставак текста, а зашто није ухапшен раније, јер је био потписан налог о његовом хапшењу када је дошао у децембру овдје да изнесе своје одбране. И шта, ћутим, немој ништа говорити браниоче, јер си портпарол онога што говори Савчић, казнићемо Савчића, мене још нисте дошли у ту ситуацију”, рекао је Миодраг Стојановић, адвокат.

Инерцијом, послије навода федералних медија, атмосфера се пренијела на друштвене мреже. Коментари, као и обично, пуни малициозности и то према Републици Српској и њеним грађанима.

„Сваки функционер у РС има везе са геноцидом ко кад је геноцидни ентитет. Хапси стоку злочиначку. Колико оваквих злочинаца, нациста, Фашиста сједи у Скупштини РС и општинским функцијама? И то они опуштено тако сједе! То нема нигдје. Хапси геноцидаша. Требало је давно, за њих су само казамати. Четник”, гласили су неки од коментара.

Друштвене мреже и федерални портали постали су легално средство за националну, вјерску нетрпељивост и говор мржње који се не санкционише, па чак ни брисањем увредљивих и вулгарних порука од самог администратора. Да је лов БХ правосуђа, само, на Србе почео, у прилог иде и чињеница да ратни генерали тзв. Армије БиХ, са слободе долазе на рочишта, само да би испозирали пред камерама својих обожавалаца, иако у ладицама стоје крвава свједочења српских жртава.

Извор: АТВ

Остале Вијести