НОВОСТИ

ХДЗ БиХ: Разговор са свима, осим са Комшићем

08/10/2022

ХДЗ БиХ, која је добила највећу подршку хрватског народа на изборима, о формирању нове власти на нивоу БиХ разговараће са свим бошњачким странкама које новој парламентарној већини могу дати пуни легитимитет за формирање будућег сазива Савјета министара, осим са ДФ-ом, истакао је високи функционер ХДЗ-а БиХ Предраг Кожул.

 

ХДЗ БиХ

ХДЗ БиХ

 

Кожул је навео да због поновљеног изборног инжењеринга приликом избора /лидера ДФ-а/ Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, али и његових изјава и порука, не долази у обзир било какав коалициони договор са ДФ-ом.

На питање да ли ће ХДЗ заједно са СНСД-ом ићи у преговоре са представницима “тројке” коју чине партије Народ и правда, СДП БиХ и Наша странка, Кожул је за “Глас Српске” рекао да је још рано о томе говорити и да су у ХДЗ-у већ почели са прављењем одређених математика и калкулација.

– Наш став је да ћемо са свима разговарати, осим са ДФ-ом. Ако СДА може без њих имати неопходну бошњачку већину, значи одређени број руку и столица у парламенту БиХ, онда можемо и са њима. Што се тиче ХДЗ-а, све карте су отворене. Прихватићемо сва логичка и разумна рјешења – рекао је Кожул.

Он је поручио да мјесто предсједавајућег Савјета министара овог пута припада неком од хрватских званичника и да је то нешто што није услов ХДЗ-а већ логика ствари.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести