НОВОСТИ

Цвијановић: Високи представници су одувијек били извођачи радова за политичко Сарајево

25/10/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су за политичко Сарајево високи представници и њихове канцеларије одувијек били само њихови извођачи радова и они који задовољавају њихове политичке апетите.

 

Жељка Цвијановић

 

– Тако су навикнути од почетка, па није ни чудо што годинама траже њихову интервенцију умјесто да заговарају домаћи дијалог и домаћа рјешења. Истини за вољу, не одговара ни појединим странцима такав унутрашњи дијалог, тако да списак жеља који бошњачки политичари годинама испостављају пред ОХР или Уставни суд БиХ и није увијек баш њихова памет. То је већ устаљени образац, бошњачка политика тражи, а ОХР и Уставни суд БиХ одрађују и извршавају – истакла је предсједница Републике упитана да прокоментарише најаву да ће сутра група грађана из ФБиХ организовати протесте испред зграде ОХР-а.

Она је подсјетила да је Бакир Изетбеговић и сам рекао да је Уставни суд БиХ полуга у рукама Бошњака које се они неће одрећи све док постоји ентитетско гласање.

– Значи, ствар је јасна као и са ОХР-ом. С обзиром на ту спрегу, између бошњачких партија и ОХР-а, није ни чудо што је СДА прије пар дана поставила ултимативне датуме тражећи реакцију ОХР-а против Републике Српске, а ни што Уставни суд БиХ доноси овакве одлуке о пољопривредном земљишту и шумама. Али, ова ствар око најављених протеста пред ОХР-ом, осим што је још један нови начин притиска, занимљива је као локација на којој би се, поштујући алате које даје демократија, у будућности могли износити ставови и неслагања – оцијенила је предсједница Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести