НОВОСТИ

Цвијановић: Не дај Боже да нам будућност зависи од екстремиста попут Изетбеговића

26/10/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су веома бомбастичне изјаве о рату којима Бакир Изетбеговић настоји да мобилише међународни фактор.

 

Жељка Цвијановић

 

– То су и болесне идеолошке изјаве које показују да у тој Изетбеговићевој глави, али и другим таквим главама, станује рат и да би били у стању ратовати да би коначно дошли до концепта унитаризације и доминације у чему их је спријечио управо Дејтонски споразум – рекла је Цвијановић упитана да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да “ако људи хоће да живе, морају бити спремни да умиру, ако хоће мир, морају бити спремни на рат”, те да, како каже, босанске патриоте немају алтернативу.

Она је истакла да они зато и разграђују Дејтонски споразум, а нажалост с њима у томе нескривено учествују и њихови страни помагачи.

– То што он плаши међународну јавност неком великом Србијом је јефтини трик да се не би причало о прављењу муслиманске државе умотане у концепт неке тобоже функционалне БиХ у којој би мултиетничност била сведена на декор за приказивање спољном свијету – рекла је предсједница Српске осврнувши се на Изетбеговићеву изјаву да ће сасвим сигурно ући у сукоб да не би “Томашица, Сребреница, Брчко били дио неке велике Србије, а не БиХ”.

– Да је Изетбеговић способан за суживот он би умјесто што пријети ратом, сједио са другима и разговарао како и шта чинити да се не дијели БиХ. Нас његови ратови и идеолошки планови не интересују. Интересује нас Устав и оно што је он дао Републици Српској и не дај Бозе да будућност зависи од таквих екстремиста попут њега – поручила је предсједница Српске.

Остале Вијести