НОВОСТИ

Цвијановић: Очигледно да категорија договора тешко функционише у БиХ (ВИДЕО)

23/08/2022

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је очигледно да категорија договора тешко функционише у оквиру БиХ.

 

Жељка Цвијановић

Жељка Цвијановић

 

Цвијановић је, поводом намјере предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да присуствује онлајн самиту о међународној кримској платформи, без сагласности свих чланова ове институције, истакла да је то само један од примјера такве праксе људи из институција на нивоу БиХ којој треба стати у крај.

– Требали би да се понашамо на начин да кад постоји сагласност око одређених ствари онда имамо и представљање БиХ, али нажалост то ће бити само један од многобројних примјера гдје смо имали представљање од људи у Предсједништву БиХ, без укупне сагласности сва три члана Предсједништва – рекла је Цвијановић у Козарској Дубици.

Она је подсјетила на раније ситуације гдје су се писала разна писма по свијету, од Уједињених нација, Европске уније и на разне међународне адресе у којима се користио и лого одређених институција и која су се званично потписивала, а да није била прибављена претходна сагласност тих институција или се није дискутовало о тим стварима.

– Имали смо људе из парламента и Предсједништва БиХ и коначно мислим да треба да се стане у крај тој пракси. Представљати некога негдје поразумијева да представљате оно што они воле да кажу, цијелу БиХ, а ако представљате цијелу БиХ онда морате да узмете у обзир и све оне који јесу учесници и требају да буду учесници у доношењу одређених одлука или креирању ставова – поручила је Цвијановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести