НОВОСТИ

Цвијановић: Хрвати би дали штошта да могу да имају механизме заштите које има Српска

01/02/2022

Захвална сам Драгану Човићу, предсједнику ХДЗ-а БиХ што је поручио да треба да чувамо Републику Српску јер знам да би они штошта дали када би могли да имају механизме које има Република Српска, рекла је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске на посебној сједници посвећеној актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ.

 

Жељка Цвијановић

Жељка Цвијановић

 

Рекла је да је штета што је Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, одлучио да одбије позив да се обрати у парламенту те да Република Српска с њим има бројна неслагања о којима је требало да се разговара.

Цвијановић је рекла да опозиција подмеће да СНСД прави коалицију с СДА на нивоу државе, рекавши да све странке које сједе у парламенту су чиниле у неком периоду парламентарну већину на нивоу БиХ, те је демантовала да се позиција у Републици Српској повукла у односу на раније донесене закључке.

“Нико није ретерирао ни од чега. Ја вас молим да сачекате. Политика је саткана од различитих корака и процјена, дозволићете да овдје постоји једна већина која одлучује шта и кад се ради. Када дође вријеме моћи ће да се процијени шта је урађено“, рекла је Цвијановићева.

 

 

Остале Вијести