НОВОСТИ

Цвијановић: Јадна је земља у којој позивају странца да смијени Додика

01/09/2021

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића за смјену српског члана Предсједништва Милорада Додика показује његову немоћ и немоћ ове државе, те оцијенила да је јадна земља у којој позивају странца да смјењује некога коме је његов народ дао мандат.

 

Жељка Цвијановић

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић

 

Према њеним ријечима, народ је тај ко има у својим рукама моћ да да мандат некоме да га представља, а није то ни високи представник нити неко из другог ентитета.

– Додик је глас Републике Српске у заједничкој институцији – изјавила је Цвијановић новинарима у Зворнику.

Она је упитала ко су Џаферовић и Жељко Комшић да траже смјену Додика, имајући у виду да су Џаферовића и Комшића бирали Бошњаци, а Додика су бирали људи у Републици Српској.

– Што би они мијењали некога ко је изабран на територији Републике Српске? БиХ није јединствена изборна јединица ни за један ниво власти нити за иједну појединачну функцију – истакла је Цвијановић.

Она је напоменула да Додик црпи свој легитимитет од избора на територији Српске, од гласача, грађана у Српској, њима полаже рачуне, они су му дали мандат да оде у Сарајево, они стоје иза тог мандата и они желе да Додик тамо каже шта мисли, а не да сагне главу и да слуша, као што су то многи неки људи раније слушали, како се иживљавају.

– Нама је то досадило – истакла је Цвијановићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести