НОВОСТИ

Црњац: Опозиционо политиканство и прављење “српског прољећа” по налогу страних служби

21/10/2022

Новинар и политички коментатор Иван Црњац истакао је да су бирачи у Републици Српској масовно потврдили да је за њих исправан пут онај којим их води политика Милорада Додика и СНСД-а са коалиционим партнерима, те да циљ поновног бројања гласова није био мијењање коначног резултата и исхода избора, него изазивање нереда и дестабилизација Српске.

 

 

“Већ у изборној ноћи видјело се у којој је предности Жељка Цвијановић у односу на противкандидата Мирка Шаровића. С обзиром на чињеницу да су у једном блоку били Јелена Тривић и Мирко Шаровић, а у другом Милорад Додик и Жељка Цвијановић, и најлошији математичари су могли претпоставити да ће блок предвођен СНСД-ом побиједити на оба фронта након пројекција за Предсједништво БиХ, а што се на крају и испоставило тачним”, рекао је Црњац за Срну.

Он је навео да је опозиција, преко својих људи у ЦИК-у, покушала унијети немире међу бираче у Српској, а да чланове ЦИК-а није брига за вољу бирача показали су када су се насмијали вољи тих истих бирача и поново бројили гласове иако су сви знали да је Додик добио изборе.

“Циљ бројања није био мијењање коначног резултата и исхода избора него изазивање нереда међу људима у Српској који би се побунили због наводних малверзација. То би била само и искључиво дестабилизација Милорада Додика, његове политике и цијеле Српске. Коме такав исход највише одговара, јасно је као дан. Додик је увијек био џентлмен и да је стварно изгубио изборе, повукао би се часно. Потпуно јасно било је већ у недјељу, 2. октобра, у вечерњим часовима да је побједник избора СНСД блок”, истакао је Црњац.

Све оно мучење и тортура у изборној ноћи и данима послије коју је јавност имала прилику да види, нагласио је он, било је у сврху јевтиног опозиционог политиканства и прављење некаквог “српског прољећа” по налогу страних служби.

“Добро је да им то прољеће није упалило, јер гдје они проведу прољеће, дуг период гледамо трајну зиму”, закључио је Црњац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести