НОВОСТИ

Чубриловић: Било је разлога за заступање виталног интереса Српске

27/10/2021

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је било разлога да се на данашњој сједници парламента заступају витални интереси за Републику Српску, њене грађане, али и за БиХ како би она законито функционисала.

 

Недељко Чубриловић

Недељко Чубриловић

 

– Ова сједница у том смислу је оправдала своје засједање и свој рад – изјавио је Чубриловић новинарима након посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је рекао да парламент Републике Српске није имао двотрећинске већине на тачкама на којима је требало и које су биле приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

– Судбина свих тачака које су биле на Предсједништву БиХ јесте да ће оне ући као важеће донесене одлуке. Овдје се показало и да Република Српска учествује у томе кроз рад Народне скупштине Републике Српске – навео је Чубриловић.

Чубриловић је демантовао тврдње опозиције да посебна сједница Народне скупштине Републике Српске није заказана онако како треба и да се нешто жељело урадити мимо Пословника, истичући да је процедура у потпуности испоштована.

– Пословником је јасно дефинисано како се заказују посебне сједнице парламента Републике Српске и како се одређује њихов дневни ред – додао је Чубриловић.

Говорећи о раду данашње сједнице Народне скупштине, Чубриловић је рекао да је сједница попримила нежељени ток, тако што су посланици бјежали од теме засједања.

– Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у уводном излагању јасно је образложио зашто се ове теме налазе на дневном реду – истакао је Чубриловић.

Он је рекао да су опозициони посланици на сваки начин намјеравали да скрену ток сједнице са тема дневног реда с циљем да напусте засједање, да не дођу на гласање и да не прихвате одговорност у смислу доношења одлука.

Народна скупштина Републике Српске није потврдила повреду виталног интереса Републике Српске када је ријеч о више закључака и одлука Предсједништва БиХ.

Остале Вијести