НОВОСТИ

Чубриловић и румунски амбасадор о спорној одлуци Уставног суда

05/10/2021

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић разговарао је данас са румунским амбасадором Антоном Пакурецуом о спорној одлуци Уставног суда БиХ о Закону о шумама, те оцијенио да је тај суд и овај пут показао да доноси политичке, а не уставно-правне одлуке, које су усмјерене против интереса Републике Српске.

 

Недељко Чубриловић

Чубриловић је истакао неслагање са спорном одлуком Уставног суда БиХ у вези Закона о шумама Републике Српске и додао да у Уставном суду БиХ и даље одлучују стране судије.

Чубриловић је информисао амбасадора Пакурецуа о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, те нагласио да Српска досљедно поштује закључке Народне скупштине и сматра да Кристијан Шмит није изабран на функцију високог представника у БиХ у складу са прописаним процедурама.

С обзиром на традиционално пријатељске односе између румунског и српског народа, истакнута је жеља за унапређењем међусобних односа, нарочито у области привреде те сарадњи образовних институција из Румуније и Републике Српске, укључујући потенцијале за размјену студената, саопштено је из Кабинета предсједника парламента.

Чубриловић је захвалио амбасадору Пакурецуу за исказани интерес за стање у Републици Српској и БиХ, као и жељи за унапређењем међусобних односа.

Остале Вијести