НОВОСТИ

Чубриловић: Џаферовићев захтјев остаће у домену жеља

02/09/2021

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да вјерује да ће захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића за смјену српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика “остати у домену жеља” и упозорио да би такав евентуални потез нелегитимног виоског представника Кристијана Шмита био погубан и могао довести до нестанка БиХ.

 

Недељко Чубриловић

Предсједник НСРС Недељко Чубриловић

 

„Не треба сада ништа нагађати. Ја не вјерујем у то, с обзиром на однос у међународној заједници и ставове појединих великих земаља, то би било погубно, јер би то био још један потез, попут Инцковог закона, за нестанак БиХ“, рекао је Чубриловић.

Он је оцијенио да СДА жели санкције за појединце из српског народа, мислећи да ће тако извршити унитаризацију БиХ.

„Није ништа ново што чланови СДА или њихови високи функционери желе да санкционишу некога из реда српског народа, то је уосталом уграђено у све њихове програме и активности које СДА проводи на простору БиХ, мислећи да ће на тај начин извршити унитаризацију“, рекао је за АТВ Чубриловић, коментаришући Џаферовићев захтјев Шмиту да смијени Додика.

Он каже да је то циљ СДА и да не бирају начин да то реализују.

Џаферовић је јуче рекао да очекује да међународна заједница, односно Кристијан Шмит, кога Република Српска не признаје за високог представника, помогне да “профункционише БиХ, укључујући и смјену српског члана Предсједништва Милорада Додика”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести