НОВОСТИ

Шефик би поново да гледа политичко одсијецање глава српским лидерима

01/09/2021

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић представља политичку темпирану бомбу за све народе и грађане БиХ јер “не може да изађе из ратне улоге првог полицијског и обавјештајног пендрека средње Босне”.

 

Сташа Кошарац

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац

 

„Шефик би поново да гледа политичко одсијецање глава лидерима Срба и Републике Српске, баш као што је током рата гледао главосјече и злочинце под његовом командом и контролом. Та времена су дефинитивно прошла и никад се више неће вратити”, рекао је Кошарац за Срну, коментаришући Џаферовићев захтјев Кристијану Шмиту да смијени српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Према Кошарчевим ријечима, Џаферовићев захтјев представља кршење уставних права и увреду за огроман број грађана Републике Српске, који су на изборима изразили своју вољу да њих и Републику Српску у Предсједништву БиХ представља Милорад Додик.

„Џаферовићев захтјев је скандалозан и опасан покушај поништавања изборне воље 368.210 грађана Републике Српске! Нико нема право да донесе такву одлуку, а понајмање нелегално именовани странац, којег је у БиХ, мимо воље свих страна потписница Дејтонског споразума, позвала једна група страних дипломата”, поручио је Кошарац.

Он је оцијенио да антиуставни и недемократски захтјеви попут Џаферовићевог не доприносе рјешавању било којег проблема у БиХ, већ су у функцији доливања уља на ватру и провоцирања контрапродуктивног страног интервенционизма.

„Ријеч је о класичној промоцији политике СДА и Бошњака, чији челници пуне двије и по деценије призивају странце да интервенишу против Срба и Републике Српске. Све већи број земаља у Европи и у свијету увиђа да то није политика, већ невиђен политички кукавичлук, бјежање од одговорности, суочавања са стварношћу и реалним политичким стањем у БиХ”, закључио је Кошарац.

Остале Вијести