НОВОСТИ

Шешељ о Ескобаровом признању: Већину опозиције у Српској инструментализовале западне обавјештајне службе (ВИДЕО)

31/10/2021

Већина опозиције у Републици Српској је поткупљена и инструментализована од стране западних обавјештајних служби, изјавио је предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ гостујући у програму београдске TV Happy.

 

Војислав Шешељ

 

Шешељ је рекао да је специјални изасланик предсједника САД Габријел Ескобар први амерички дипломата који је пред неким комитетом америчког Конгреса отворено признао утицај на одређене политичке структуре. Лидер радикала је додао да је Ескобар потврдио да је звао опозиционе лидере у Републици Српској и ангажовао их да заступају америчке ставове на сједници Народне скупштине Републике Српске на којој је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик тражио да се потврди његово неслагање са неким одлукама тројног Предсједништва ради заштите српских националних интереса.

„За Младена Иванића знамо отпочетка да је енглески човјек, од кад се појавио у потпуности је енглески човјек. За Вукоту Говедарицу ја сам знао пред прошле изборе, и отуда моја снажна подршка Додику, да је амерички човјек и да је стални абонент америчке амбасаде у Сарајеву. Имам и податке, имам тачно његове контакте и све остало. Сад је тим путем кренуо и Мирко Шаровић“, рекао је Шешељ.

Додао је да је Шаровићево понашање познато још из времена када је тадашњи високи представник смијенио Николу Поплашена са позиције предсједника Републике Српске.

„Шаровић је једва дочекао да заузме ту фотељу умјесто да демонстративно каже да је Поплашен нелегално смијењен и да неће у такву фотељу да улази. Дакле, тај издајнички синдром и даље је тамо веома активан“, истакао је Шешељ.

Он је навео да су Американци ћутали и чекали какав ће бити исход када су се српске партије прије три мјесеца јединствено успротивиле Инцковом закону, али да су сада били веома активни и да је Ескобар очигледно са сваким лидером лично разговарао.

„Они би жртвовали интересе Републике Српске за љубав власти. То је очигледно. Ту нема никакве сумње за Младена Иванића, нема никакве сумње за садашње руководство СДС-а. Отворено то кажем. Ово неслагање може да има фаталне посљедице. Мислим да ће то народ до краја схватити и да ће те странке потписати сопствену политичку смртну пресуду, да ће на сљедећим изборима бити политички покопане. Неће народ да гласа за издајнике“, закључио је Војислав Шешељ.

Више у ПРИЛОГУ

Остале Вијести