НОВОСТИ

Шпирић: Борба за власт не смије постати политичка трговина

28/09/2022

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да ниједна борба за власт не смије постати политичка трговина у којој ће бити угрожена функционалност Републике Српске како би и у тешким околностима остала и економски и политички стабилна.

 

 

Пратећи досадашњи ток предизборне кампање у БиХ, Шпирић је навео да се стиче утисак да би ови избори требало да ријеше проблеме Федерације БиХ, а да политичку кризу и анархију пренесу у Републику Српску.

– Република Српска имала је успјешне четири године иза себе само захваљујући томе што су власти успијевале да синхронизују дјеловање у оквиру својих институција и заједничких органа у Сарајеву – рекао је Шпирић Срни.

Шпирић сматра да није могућа промјена власти у Републици Српској ни на овим изборима, на чему ради дио међународне заједнице и опозиција.

– Ако се ова нит раздвоји, а бојим се да многи извана и изнутра то прижељкују и озбиљно раде на томе, то би значајно смањило нашу отпорност на највеће притиске који ће се појачавати. Једина брана да се спријечи дерогирање институција Републике Српске и њене уставне позиције у БиХ је да бирамо предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ из исте политичке партије. Само је СНСД свјестан тежине изазова који су пред нама понудио такво рјешење – поручио је Шпирић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести