НОВОСТИ

“Шта да кажемо Ердогану, да нисмо успјели” Додик истиче да је важно утврдити трасу ауто-пута преко Брчког

23/08/2022

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је важно утврдити трасу ауто-пута преко Брчко дистрикта и навео да је о томе било ријечи током његове данашње посјете Брчком.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

дистрикта. О томе смо разговарали данас овдје. Потребно је брзо утврдити трасу и мислим да ћемо у томе успјети – рекао је Додик новинарима.

Он је нагласио да је то од интереса за све – изградити ауто-пут је веома значајно за неко мјесто.

Додик је навео да траса која је предвиђена да буде на подручју Брчко дистрикта не подразумијева само спој са дијеловима Републике Српске, већ оно што је договорено са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом и према којем је у БиХ путни правац од Бијељине, Брчко дистрикта и даље према Тузли.

– Ердоган долази у Сарајево и шта да му кажемо. Да нисмо успјели – навео је Додик.

Он је нагласио да се у Републици Српској ради за разлику од Федерације БиХ, гдје постоји неспремност муслиманске стране да разговара.

– Ми у Српској радимо. Дио од Раче до Бијељине већ је покривен и за десетак дана ће се финализовати разговори о овдашњој петљи Вршани – рекао је Додик.

Он је рекао и да право на донацију Мађарске за пољопривреду коју је договорио са мађарским премијером Виктором Орбаном имају и сви заинтересовани грађани у Брчком.

Додик је подсјетио да се ради о донацији која подразумијева набавку пољопривредних машина у виду донације Владе Мађарске до 70 одсто у максималном износу до 25.000 евра или 50.000 КМ.

извор: blportal.com

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести