НОВОСТИ

Шта је позадина оркестрираних сарајевских напада у вези са пожарима?

21/08/2021

Да се природне несреће користе за политичке обрачуне у БиХ није никакво изненађење. Потврђује то и најновија ситуација у вези са неангажовањем хеликоптера Оружаних снага у гашењу пожара. Из Сарајева данима трају оркестрирани напади на српског члана Предсједништва Милорада Додика, а нико не пита у каквом су стању заправо ти хеликоптери.

 

неангажовање хеликоптера Оружаних снага у гашењу пожара

неангажовање хеликоптера Оружаних снага у гашењу пожара

 

Умјесто унапређења капацитета лакше се бавити оптужбама – тако се чини понашање политичког Сарајева посљедњих дана које је тражећи помоћ у гашењу пожара призивало чак и ОХР уз оптужбе на рачун Милорада Додика што не учествује у раду Предсједништва и не да сагласност за ангажовање хеликоптера Оружаних снага.

 

– Tо је улога и надлежност ентитета, кантона, општина, с тим нема ништа заједнички ниво. Велика је галама што Предсједништво наводно није одобрило хеликоптер, требало би се распитати и видјети да су ти хеликоптери на ивици исправности и свако онај који би донио такву одлуку ризиковао би животе тих пилота, јер су све летјелице старе 40, 50 година без квалитетног ремонта – навео је Додик.

 

Да је старост хеликоптера између 30 и 50 година и да нису редовно одржавани, потврђује и замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност ПС БиХ Душанка Мајкић, која оцјењује да су посљедњи пожари поново показали колико је БиХ неспремна да се ухвати у коштац са стварним проблемима, али и те како спремна да ову несрећу искористи као оружје у политичкој борби.

 

 

Остале Вијести